AS ERDOĞAN DERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

Kişisel Verilerin Korunması, Güvenlik ve İletişim İzni Bilgilendirmesi

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında bilgilendirme

Değerli Müşterilerimiz,

Gerek sizlere daha iyi hizmet verebilmek, gerekse 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği ve sair yasal mevzuattan doğan yükümlülüklerimizin ifası amacıyla bazı kişisel bilgileriniz (ad, soyad, doğum tarihi, cep telefonu numarası, sabit telefon numarası, e-posta, cinsiyet, adres, tc kimlik numarası, sosyal medya hesaplarıyla bağlanılması durumunda üyenin o kanallar aracılığıyla paylaşılmasına onay verdiği bilgiler de dahil ve fakat bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla kullanıcıyı doğrudan veya dolaylı olarak tanımlamaya yönelik her türlü kişisel bilgi) sizlerden talep edilmektedir.

Onayınız ile toplanan kişisel verileriniz, www.derimarket.net web sitemiz üzerinden alışveriş yapanın/yaptıranın kimlik bilgilerini teyit etmek, iletişim için adres ve diğer bilgileri kaydetmek, dönemsel kampanya çalışmaları yapmak, müşteri profillerine yönelik özel promosyon faaliyetlerinin kurgulanması ve istenmeyen ticari elektronik iletilerin gönderilmemesine yönelik müşteri "sınıflandırma" çalışmaları yaparak tüketicilere daha iyi bir alışveriş deneyimi sağlamak, ürün ve hizmetlerimize ilişkin pazarlama, tanıtım ve bilgilendirme amaçlı iletişimleri gerçekleştirmek, istatistiki bilgi toplamak ve derlemek, müşteri memnuniyetini artırmak, web sitesinden alışveriş yapan müşterilerimizi tanıyabilmek ve müşteri çevresi analizinde kullanabilmek, çeşitli pazarlama ve reklam faaliyetlerinde kullanabilmek ve bu kapsamda anlaşmalı kuruluşlar aracılığıyla elektronik ortamda ve/veya fiziki ortamda anketler düzenlemek, anlaşmalı kurumlarımız ve çözüm ortaklarımız tarafından müşterilerimize öneri sunabilmek, hizmetlerimizle ilgili müşterilerimizi bilgilendirebilmek, hizmetlerimiz ile ilgili müşteri şikayet ve önerilerini değerlendirebilmek, yasal yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek ve yürürlükteki mevzuattan doğan haklarımızı kullanabilmek amaçlarıyla kullanılmaktadır.

Şirketimiz, e-posta adresleri ve üyelik formlarında talep edilen kişisel bilgilerin haricinde, "çerezler" yoluyla, müşterilerimizin www.derimarket.net'teki gezinme bilgilerini ve/veya kullanım geçmişini izleyerek, ziyaretçi hareket ve tercihlerini analiz ederek yorumlamaktadır. Çerez; kullanılmakta olan cihazın internet tarayıcısına ya da sabit diskine depolanarak söz konusu cihazın tespit edilmesine olanak tanıyan, çoğunlukla harf ve sayılardan oluşan bir dosyadır. Bu şekilde elde edilen istatistiksel veriler, Hotiç müşterilerine daha özel ve etkin bir alışveriş deneyimi yaşatmak amacıyla, Hotiç iş ortakları 3. kişi ve kuruluşlar ile paylaşılabilmektedir.

Çerezler; günlük dosyaları, boş gif dosyaları ve/veya üçüncü taraf kaynakları yoluyla topladığı bilgileri tercihlerinizle ilgili bir özet oluşturmak amacıyla depolar ve size özel tanıtım yapmak, promosyonlar ve pazarlama teklifleri sunmak, web sitesinin içeriğini size göre iyileştirmek ve/veya tercihlerinizi belirlemek amacıyla; site üzerinde gezinme bilgilerinizi ve/veya site üzerindeki kullanım geçmişinizi izleyebilmektedir.

Şirketimiz www.derimarket.net web sitesinde ziyaretçilerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla ve yasal yükümlülüğü çerçevesinde, işbu Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Açıklama metninde belirlenen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak kaydı ile gezinme bilgilerinizi toplayacak, işleyecek, üçüncü kişilerle paylaşacak ve güvenli olarak saklayacaktır.

Şirketimiz www.derimarket.net web sitesinde çevrimiçi ve çevrimdışı olarak toplanan bilgiler gibi farklı yöntemlerle veya farklı zamanlarda site üzerinde sizden toplanan bilgileri eşleştirebilir ve bu bilgileri üçüncü taraflar gibi başka kaynaklardan alınan bilgilerle birlikte kullanabilir.

Şirketimiz çerezleri ayrıca; arama motorlarını, web sitesi ve/veya web sitesinin reklam verdiği internet sitelerini ziyaret ettiğinizde ilginizi çekebileceğini düşündüğü reklamları size sunabilmek için "reklam teknolojisini" devreye sokmak amacıyla kullanabilir. Reklam teknolojisi, size özel reklamlar sunabilmek için web sitesine ve web sitesinin reklam verdiği web sitelerine yaptığınız önceki ziyaretlerle ilgili bilgileri kullanır. Bu reklamları sunarken, web sitesinin sizi tanıyabilmesi amacıyla tarayıcınıza benzersiz bir üçüncü taraf çerezi yerleştirilebilir. İnternet tarayıcınızın "yardım" dosyasında verilen talimatları izleyerek veya "www.allaboutcookies.org" veya "www.youronlinechoices.eu" adresini ziyaret ederek kalıcı çerezleri kaldırabilir ve hem oturum çerezlerini hem de kalıcı çerezleri reddedebilirsiniz. Kalıcı çerezleri veya oturum çerezlerini reddederseniz, web sitesini kullanmaya devam edebilirsiniz fakat web sitesinin tüm işlevlerine erişemeyebilirsiniz veya erişiminiz sınırlı olabilir. Veri işlenmesi sonucu elde edilen sonuçlar sadece As Erdoğan Deri San. Tic. Ltd. Şti. bağlı markalarında  fiziki ve e-mağazalarındaki müşteri deneyimini iyileştirmek, promosyonel önerilerde bulunmak, kişiye özel kampanya ve ürün önerilerinin iletişiminde kullanılır.

Üyelerin/müşterilerin belirtilen suretler ile bilgilenmeleri ve/veya taraflarına yapılan iletişimler, bilgilendirmeler, tanıtım ve reklamlar neticesi bir ürün/hizmet satın alması söz konusu olursa, anılan işlem ayrıca ve kanuni usulünce yapılacak tüketici sözleşmesine tabidir. Tüketici sözleşmesi kendi şartlarında ve tarafları arasında uygulanır. Sitemizden alışverişlerinizde, her işlem sırasında göreceğiniz sipariş ön bilgilendirme formu-mesafeli satış sözleşmesi şartları geçerli olacaktır.

07.04.2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ("KVKK") kapsamında "Veri Sorumlusu" sıfatına sahip olan Şirketimiz As Erdoğan Deri. San. Tic. Ltd. Şti., çağrı merkezimiz, bağlı şirketlerimiz tarafından ya da internet sitelerimiz ile sosyal medya sayfalarımız ve bunlarla sınırlı olmamak üzere her türlü kanal aracılığı ile yazılı, sözlü ya da elektronik ortamda toplanan kişisel verileri, tamamen veya kısmen, kaydedebilir, depolayabilir, güncelleyebilir, periyodik olarak kontrol edebilir, yeniden düzenleyebilir, sınıflandırabilir, işlendikleri amaç için gerekli olan ya da ilgili kanunda öngörülen süre kadar muhafaza edebilir, faaliyetlerimizi yürütebilmek amacıyla işbirliği yaptığımız program ortağı kurum ve kuruluşlarla, verilerin saklanması için hizmetlerinden faydalandığımız, fiziksel server ve/veya  bulut hizmeti aldığımız yurt içi/yurt dışı kişi ve kurumlarla, ticari elektronik iletilerin gönderilmesi konusunda hizmet aldığımız yurt içi/yurt dışı firmalarla, bankalararası kart merkezi ile, anlaşmalı olduğumuz bankalarla, uluslararası sertifikasyon sahibi ödeme kuruluşlarıyla ve müşteri deneyimini artırmak ve daha iyi hizmet verebilmek amacıyla pazarlama faaliyetleri kapsamında yurtiçi/yurtdışı çeşitli reklam şirketleri, ajanslar ve anket şirketleriyle ya da yurtiçi/yurtdışı diğer iş ortaklarımızla paylaşılabilir.

Kişisel veri sahibi olarak dilediğiniz zaman KVKK 11. maddesi kapsamında Veri Sorumlusu olan Şirketimize başvurarak aşağıda belirtilen haklarınızı kullanabilirsiniz:

- Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,

- İşlenen kişisel verileriniz varsa bunlara ilişkin bilgi talep etme,

- Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bu verilerin amaca uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

- Kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, kişisel verilerinizdeki hataların düzeltilmesini ve eğer aktarım yapılmışsa ilgili üçüncü kişiden bu düzeltmenin istenmesini talep etme,

- Kişisel verilerinizin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde bu verilerin silinmesini, yok edilmesini ya da anonim hale getirilmesini isteme ve eğer aktarım yapılmışsa bu talebin aktarılan üçüncü kişiye iletilmesini isteme,

- Verilerin işlenmesi neticesinde aleyhinize olumsuz bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

- KVKK'ya aykırı veri işleme nedeniyle zarara uğramanız halinde zararın giderilmesini yasalar çerçevesinde talep etme.

Veri sahibi olarak KVKK kapsamındaki haklarınıza ilişkin taleplerinizi ve/ veya kişisel verilerinizle ilgili güncelleme veya değişiklik taleplerinizi www.derimarket.net üzerinde bulunan iletişim sayfasında yer alan formu doldurarak veya info@derimarket.net veya 0537 395 7895 no'lu hattan bize ulaşarak bildirebilir ya da web sitemizdeki "Hesabım" sayfalarından düzeltme yapabilirsiniz.

Güvenlik

www.derimarket.net siz değerli müşterilerimize pratik ve keyifli bir alışveriş deneyimi yaşatırken, aynı zamanda kredi kartlarınızı güvenle kullanmanızı temin eder. Bu amaçla sitemiz bünyesinde çeşitli güvenlik önlemleri alınmıştır.

www.derimarket.net'de kredi kartı bilgileriniz, yalnızca sipariş verme işlemi sırasında kullanılır ve kesinlikle sitenin veritabanına kaydedilmez, saklanmaz ve kredi kartınızın ait olduğu banka dışında, site yöneticileri dahil hiç kimse tarafından görüntülenmez.

Tüm kredi kartı ve kişisel bilgileriniz internet güvenlik standardı olan SSL (Secure Sockets Layer) sistemi ile şifrelenmiştir. Bu şekilde, sitemize yapacağınız ziyaret ve alışverişiniz sırasında herhangi bir şekilde kredi kartı, üye bilgileri ve benzeri önemli bilgilerinizin sunucuya ulaşıncaya kadar geçeceği network sistemlerinde istenilmeyen kişi veya kurumlar tarafından okunması ya da ele geçirilmesi önlenmiştir.

Sitemizden kredi kartı ile yaptığınız işlemlerde, kart bilgileri işlem sayfası tarafından doğrudan banka POS sistemine aktarılmakta ve bu aktarım online olarak yapılmaktadır.

Firmamızın gerekli güvenlik önlemlerini almasına karşın, www.derimarket.net sitesine ve sisteme yapılan saldırılar sonucunda gizli bilgilerin zarar görmesi veya üçüncü kişilerin eline geçmesi durumunda, Derimarket.net'in herhangi bir sorumluluğu olmayacaktır.

İletişim İzni

İşbu Gizlilik/Kişisel Verilerin Korunması ve İletişim İzni'ni kabul etmekle, bizimle paylaşılmasına rıza göstermiş olduğunuz kişisel verilerinizin, tarafınıza çeşitli avantajların sağlanıp sunulabilmesi ve size özel tanıtım, promosyon, reklam, satış, pazarlama, anket ve benzer amaçlı elektronik iletişimin kısa mesaj (SMS) ve/veya e-posta yoluyla yapılması ve diğer iletişim mesajlarının gönderilmesi amacıyla; toplanmasına, saklanmasına, işlenmesine, kullanılmasına ve As Erdoğan Deri San. Tic. Ltd. Şti.'nin sözleşme ilişkisi içerisinde olduğu ve yukarıda detayları bildirilen üçüncü kişilere aktarımına izin vermiş bulunmaktasınız.

Herhangi bir zamanda günlük e-posta gönderim listemizden çıkmak isterseniz, gönderdiğimiz e-postaların alt kısmında bulunan "E-bulten listemizden çıkmak için lütfen tıklayınız" linkine tıklayarak e-bülten üyeliğinden tek tıkla kolayca çıkabilirsiniz. SMS listemizden çıkmak için, gelen SMS'de bildirilen yönlendirmeleri izleyerek ücretsiz olarak göndereceğiniz SMS ile listeden çıkabilirsiniz.

Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İletişim İzni Bilgilendirmesi'nde Yapılacak değişiklikler

As Erdoğan Deri San. Tic. Ltd. Şti. Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İletişim İzni Bilgilendirmesi'nde her zaman değişiklik yapabilir ve değişiklik www.derimarket.net web sitesinde yayınlanması ile yürürlük kazanır. As Erdoğan Deri San. Tic. Ltd. Şti. yaptığı değişiklikler ile ilgili müşteri/üyelerine web sitesi üzerinden bilgilendirme yapacaktır. Değişikliğe istinaden üye/müşteriler her zaman istedikleri güncellemeyi yukarıda belirtilen iletişim kanalları vasıtası ile yaptırabilirler.