sürpriz-hediye-web
Arama İkon
0850 532 3374Satış ve Destek Hattı (Hafta içi 09:00 - 18:00)

Ana Sayfa Blog Deri Giyim Blog Yatak Yarası Problemi Nedir?
Yatak Yarası Problemi Nedir?
18 Mart 2019

Yatak Yarası Problemi Nedir?

Diğer adı ile bası yarası olarak da ifade edebileceğimiz yatak yarası; vücudun belirli bir kısmına uzun bir süre boyunca sürtünme, baskı veya basınç uygulanması ile meydana gelen bir problemdir. Yatak yarası, bir deri rahatsızlığıdır. Yatak yarası adlandırılması genel olarak halk arasında var olan bir adlandırmadır. Tıp dilinde ise dekübit ülseri ve decubitus ulcer olarak söylenmektedir. Bu deri rahatsızlığı, daha çok kemik çıkıntıları üzerinde oluşmaktadır. Bu rahatsızlığın oluşabilmesi için belirli bir süre boyunca vücudun belli bir bölgesine basınç veya baskı uygulanması gereklidir. Bu sebeple yatağa bağımlı olarak yaşamlarını sürdürmekte olan hastalarda yatak yarası rahatsızlığı sık görülmektedir. Yatak yarası rahatsızlığı, kişinin sancılı dönemler geçirmesine sebebiyet vermektedir. Kişinin yaşam kalitesini düşürmeden hayatını sürdürebilmesi için, bir an önce bu rahatsızlığın önüne geçilmesi gerekmektedir.

Yatak Yarası Sorunu ve Çözümü

Gergin ve ıslak bir cilt ve vücut ısısının fazla olması gibi durumlar, yatak yarası sorunun büyümesine ön ayak olmaktadır. Bu sorunun ortadan kaldırmak için ise sıcak günlerde serin tutacak ve serin günlerde de sıcak tutacak bir çözüm bulunmalıdır. Bu çözüm medikal koyun postu yatak örtüsü olarak karşımıza çıkıyor. Medikal koyun postunun bası yaralarının önlenmesinde %100 oranında etkisi bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Uzun süre yatağa bağımlı hastalara konforlu bir yaşam kalitesi sağlar. Yatak yarası problemi görsel olarak da belli olabilmektedir. Fakat deri üstünde gördüğünüz problemin doku altında da var olması çok yüksek bir ihtimaldir. Bu gibi durumlarda kesinlikle uzman kişilerden yardım almalısınız. Yatak yarası rahatsızlığı dikkate alınmadığında daha da kötü sonuçlar ile karşılaşabilmektedir. Yatak yarası rahatsızlığı, yaz mevsiminde daha çok kendini göstermektedir.

Yatak Yarası Rahatsızlığı ve Çözüm Önerileri

Yatak yarası rahatsızlığı için hareketsiz kalmamak oldukça fazla önem teşkil etmektedir. Yatak yarası rahatsızlığının çözümü için hastaya ve yakınlarına büyük sorumluluk düşmektedir. Hastanın kendisinin ve yakınlarının; yatış pozisyonları, hareket, cilt bakımı gibi daha birçok konuda bilinçli olması gerekmektedir. Hastanın yatağının bakımı da sürekli kontrol edilmeli ve düzenlenmelidir. Yatak yarası sorunu için hastanın devamlı olarak yatış veya duruş pozisyonunda değişiklik yapması gerekmektedir. Burada da devreye medikal koyun postu ürünleri girmektedir. Medikal koyun postu ürünleri hastanın bu rahatsızlık boyunca yaşamını kolaylaştırmakta ve rahatsızlığın çözümü için önemli bir rol oynamaktadır. Medikal koyun postu ürünleri, yatak yarası problemi için doğal ve etkili bir çözüm olarak karşımıza çıkmaktadır.

Yatağa Mahkum Hastalarda Oluşan Yaralar

Halk arasında yatalak hasta yaraları olarak bilinen, uzun süre yatağa mahkum kalan kişilerde yaygın olarak görülen bu rahatsızlıkta hastaların vücutlarında sürekli yatma hali nedeniyle yaralar oluşmaktadır. Tedavisi uzun aylar gerektiren bu yaralar hastaya verdiği ıstırap ile birlikte hasta yakınlarını da rahatsız etmektedir. Yaraların oluşma süreci gerçekleştirilmeyen pozisyon değişikliği sürecinde gerçekleşir. Dokularda gelişen kanlanma bozuklukları nedeniyle oluşan yaraların önlenebilmesi için hastadan çok hasta yakınlarına iş düşmektedir. Hasta her ne kadar pozisyon değişikliğine ihtiyaç duysa da yatalak olması nedeniyle bunu gerçekleştiremez ve hastalığının boyutuna göre bu durumu yakınlarına iletemez. Bu durum yatalak hasta yaraları oluşumunun gerçekleşmesini hızlandırır. Dokuya uygulanan basınç kısa zaman içerisinde yaralanmalara yol açsa da hastalığın tedavisi oluşması kadar kısa sürede gerçekleşmemektedir. Bası yarası oluşumundan yatalak hastaları korumak için; 

  • Hastanın pozisyonunu sık sık değiştirmelidirler.
  • Hastanın cildini temiz tutmalıdırlar.
  • Hastanın cildini nemden uzak tutmalıdırlar.
  • Hastaları protein ağırlıklı beslemelidirler.
  • Hastaya hafif egzersizler yaptırmalıdırlar.
  • Hastanın durumunu takip etmesi için hekimden yardım almalıdırlar.

Yukarıda sayılan basit yöntemlerin uygulanması halinde rahatsızlığın oluşumu engellenebilmektedir. Hastalığa bağlı olarak yatağa mahkum sürenin uzaması halinde ne kadar önlem alınsa da rahatsızlık gözlenebilmektedir. Bu gibi durumlarda doktor kontrolünde tedavi süreci gerçekleştirilmektedir. Tedavi sürecinin uzun olduğu ve açılan yaralardan dolayı hastanın canının yandığı unutulmamalı, hasta yakınları her zamankinden daha sabırlı ve dikkatli olarak hastalıktan mustarip olan yakınlarına destek olmalıdırlar.

Medikal

Yatak Yaralarını İyileştirmenin Yolları

Yatak yaraları 4 evreden oluşmaktadır:

1. Evrede deri bütünlüğü bozulmamasına karşın hastada ağrı bulunmaktadır.
2. Evrede yaralar gözlenmektedir.
3. Evrede ağrı hissedilmese de yaralar alt dokuları kapsayacak şekilde oluşmaya başlamıştır.
4. Evre yaraların enfekte olduğu evredir. Ağrı hissedilmese de meydana gelen zarar kas ve dokulara ulaşmıştır.

Her evre için farklı yatalak yara tedavisi yöntemi bulunmaktadır.

1. Evrede uygulanan basıncın kaldırılması tedavi için yeterlidir.
2. Evrede uygulanan basıncın kaldırılması ile birlikte oluşan yara enfeksiyonlara karşı korunması amacıyla düzenli pansuman gerektirmektedir.
3. Evrede yarada bulunan enfeksiyon sonlandırılmalıdır. Antibiyotik kullanılarak ölü doku temizlenmesi ve pansuman yapılması belirli rutin içerisinde gerçekleştirilir. Hasta protein ağırlıklı olarak beslenir.
4. Evrede bir önceki evre ile benzer tedavi uygulanırken hastaya cerrahi müdahale de gerekmektedir.

Yatalak yara tedavisi için önleyici ve tedavi edici olmak üzere bir alternatifiniz daha bulunmaktadır. Derimarket güvencesi ile satışa sunulan medikal koyun postu ile yaraların oluşması %100 oranında engellenebilir ve son evreye gelinmediği sürece tedavi edilebilmektedir. Terletmemesi, lifli yapısı sayesinde zemin ile hasta arasında bulunan basıncı azaltması gibi özellikleri hastalığın oluşumunu engellemektedir. Ürünü sitemizden indirimli fiyatı ile satın alabilirsiniz. Ürünümüz 90x180 cm ebatlarındadır. Sahip olduğu lastikler ile yatağa kolayca sabitlenmektedir. 

Fibromiyalji İle Baş Etmenin Yolları

Günümüzde kronik yorgunluk olarak adlandırılan fibromiyalji rahatsızlığı, her geçen gün toplumun büyük kesiminde gözlenmektedir. Gece her ne kadar uzun uyku çekerseniz çekin sabah kalktığınızda yorgunluk ve hassasiyet yaşamanız halinde fibromiyalji rahatsızlığına sahipsiniz demektir. Yaşam kalitenizi bozan bu rahatsızlık esasında yumuşak doku romatizmal ağrı sendromudur. Tedavisi için yaşam standartlarının değiştirilmesi gereken rahatsızlık aynı zamanda iş veriminde düşüş yaşanmasına neden olarak ülke ekonomisine varan zararlar doğurmaktadır. Her sabah uyandığında vücudunun belirli bölgesinde ağrı hisseden ve uykusunda hiç dinlenemediğini fark eden birisinin fibromiyalji nasıl tedavi edilir sorusunun yanıtlanmasına ihtiyacı bulunmaktadır. Fibromiyalji tedavisi için fizik tedavi ihtiyaç olup programların kişiye özel olarak uygulanabilmesi için tam donanımlı hastanelerin romatoloji ve fizik tedavi bölümleri doktorlarından yardım alınması gerekmektedir. Gerçekleştirilen tedavi süreci haftada en az 3 gün yapılacak egzersiz programı ile desteklenmelidir. Fibromiyalji nasıl tedavi edilir sorusuna verilecek bir yanıt daha bulunmaktadır. Bu yanıt için www.derimarket.net adresine giriş yaparak sitenin medikal ürünleri arasında yer alan yatak örtülerinin kullanılması gerekmektedir. Sitemizde yer alan medikal koyun postu ürünler, fibromiyalji rahatsızlığının nedenlerini ortadan kaldırmak amacıyla tamamen doğal olarak üretilmiştir. Fibromiyalji rahatsızlığının en bilinen nedeni uyku bozukluğudur ve uyku bozukluğuna neden olan etkenler ise; terleme, konforsuzluk, bakteriler ve kokudur. Aynı zamanda vücudun belirli noktasına basınç uygulanması da büyük bir faktördür. Koyun postu medikal ürünler tüm bu rahatsızlıkları bertaraf edebilir. Doktora çıkmadan evde kendi kendinizi tedavi etmek için internet sitemizi ziyaret ederek indirimli fiyatıyla satışta olan medikal koyun postu yatak örtüsünü en iyi fiyat, ücretsiz kargo ve iade avantajlarıyla satın alabilirsiniz.

Havalı Yatak Ve İnsan Sağlığına Etkileri

Havalı yatak, çeşitli rahatsızlıklardan dolayı kısa veya uzun süreli yatağa bağımlı olan hastalar için tasarlanmış, uzun süre yatmaya bağlı, basınçtan kaynaklı yatak yaralarının (bası) önlenmesi amacıyla tasarlanmış teknolojik donanıma sahip hava yataklarıdır. Bu yataklar hastanın vücut basıncını ve kan perfüzyonunu hesaplayan, oldukça konforlu ve mekanik güvenilirliği olan alternatif basınçlı yumuşak dokulu hava yatağıdır. Yatak yarası, daha çok, havalı hasta yatağı kullanmayan yatalak hastalarda; uzun süre basınca maruz kalınca ve başka faktörlerin de etkisi ile vücutta oluşan deri zedelenmesi sonucunda oluşur. Özellikle uzun süre hareketsiz yatılması sonucunda ortaya çıkar. Yatağa bağımlı yaşamak zorunda olan ve havalı yatak kullanmayan hastalarda fazla basınç sonucu kan dolaşımı olumsuz etkilenir. Bu durumda ise doku ölümleri olmak üzere çeşitli yaralar oluşabilir. Hastaların fiziksel sağlığını da olumsuz olarak etkileyen yatak yaraları çeşitli evrelerden oluşur. Yatak yaraları evreleri ise 4 şekilde incelenir. Birinci evrede cildin rengi ve dokusu değişmiş olup doku bütünlüğünde herhangi bir bozulma yaşanmaz. Baskı kaldırıldığında ise cildin normale dönmesi otuz dakikadan fazla sürmekte. Ancak cilt yüzeyindeki basınç kaldırıldığında cildin iyileşmesi oldukça kolaydır. İkinci evrede ise cilt yüzeyindeki kayıplar başlar. Ciltte şişlikler oluşur ve bu şişliklerde çeşitli ağrılara neden olabilir. Baskının azaltılması halinde yine birinci evrede olduğu üzere kısa bir sürede iyileşme sağlanabilir. Üçüncü evrede ise cildin üzerinde derin bir çukur oluşmaktadır. Derin çukur sonrası ise doku kaybı oldukça ileri bir evreye ulaşır. Yaranın içerisinde oluşan doku ölümleri nedeni ile ağrı hissi ise ortadan kaybolur. Eğer bası yarası üzerinde akıntı oluşmuş ve bu akıntı kötü bir kokuya sahip ise enfeksiyon kaptığının göstergesidir. Baskı kaldırıldığında ise yaraların iyileşmesi için aylar geçmesi gerekir. Son evrede cilt yüzeyinden başlayıp kemiğe kadar olan dokuların hepsinin hasar gördüğü anlaşılır. Bu durumda da doku ölümleri gerçekleşir. Baskının giderilmesi durumunda dahi yaraların iyileşmesi uzun sürer. Yatak yaraları evreleri bu şekilde incelenir.

Havalı Yatak Özellikleri

Havalı yatak, yatak yarası oluşumunu engeller. Vücuda uygulanan basıncın azaltılmasında oldukça etkilidir. Bu sayede de basınç azalan kısımlarda yara oluşumu gözlenmez. Motorlu yatak sistemleri havalı yatak olarak nitelendirilir. Havalı yatak motoru ve havalı yatak olmak üzere iki parçadan oluşmaktadır. Hastanın kilosuna göre ve yatak yaralarına göre basıncın ayarlanabilmesi yönünden oldukça önemlidir. Havalı yatak nedir konusunda tamamen yatak yaralarını iyileştirmek amaçlı tasarlanmış sağlıklı yatak çeşitlerinden biri olduğu söylenebilir. Yatak yarasına sahip olan hastalar dışında ise obezler ve engellilerin kullanımına da oldukça uygundur. Terlemeyi engelleyen kumaş yapısı nedeni ile sıklıkla tercih edilmektedir. Üç tip havalı yatak bulunuyor. Boru tipi havalı yatak, baklava tipi havalı yatak ve pozisyon veren havalı yataklar. Baklava dilimine sahip olan modelinde çeşitli hava kanalları yer alır. Havalı yatak fiyatları diğer havalı yatak çeşitlerine göre ise daha uygun fiyatlar ile satışa sunulmaktadır. Birbirine paralel olan hava kanallarından meydana gelen boru şeklindeki yatak çeşidinde ise; A+B, A+B+C gibi türler bulunmakta. En gelişmiş türü ise A+B+C tipi yatak çeşididir. Hastanın yatmış olduğu kısma kesintisiz hava üfler. Bu nedenle de terleme gibi olumsuz etkilere karşı korumalıdır. Dolayısıyla havalı hasta yatağı yatak yarası oluşumlarının önüne geçer. Medikal koyun postlarını, havalı yataklara iyi bir alternatif olarak tercih edebilirsiniz.

Havalı Yatağın Fibromiyalji Hastalığına Etkisi

Geceleri düzenli uyku uyunması sonucunda dahi sabah kalkıldığında eğer kendinizi hiçbir şekilde uyumamış olarak hissediyorsanız uyku romatizması yaşıyor olabilirsiniz. Yaşam tarzının değiştirilmesi ile tedavisi mümkün. Bunun pratik formülü ise iyi bir psikolojinin yanında iyi bir yatağa sahip olmaktır. Havalı yatak çeşitlerinin yanı sıra medikal yatak örtüsü de bu hastalığınızın tedavisinde büyük ölçüde fayda sağlayacaktır. Yorgunluk ve kronik ağrı sendromu olarak da nitelendirilebilir. Belirtileri ise; aşırı yorgunluk, kaslarda ağrı, hassasiyet ve sabahları durgunluk yaşanması olarak sayılabilir. Fibromiyalji nedir diye düşünenler bu rahatsızlığı romatizma olarak düşünebilir. Kadınlarda genellikle erkeklere nazaran üç kat daha sık görülür. Yapılan araştırmalara göre ise yaklaşık olarak ülkemizde 1,3 milyon kişi fibromiyalji hastası. Doğru bir tedavi uygulanmadığın da ise, hastalığın tekrar ortaya çıkması muhtemeldir. Özellikle kişilerin yaşam kalitesi yüksek derecede etkilenmekte ve iş gücü kaybına neden olmaktadır. Konsantrasyon bozukluğu ve yeni şeyler öğrenmede güçlük çekilmesi, uyku kalitesinde düşüş olması, depresyon hali, vücudun belli oranlarında ise aşırı hassasiyet yaşanması en bilindik belirtileri arasında. Zamanla ilerleyen ve tedavi edilmeyen bu hastalık psikolojik olarak da bu rahatsızlığı etkilemektedir. Genellikle 25-55 yaş aralığında sıklıkla rastlanılmakta. İşkolik kişilik yapısına sahip olan kişiler de fibromiyalaji rahatsızlığına yakalanabilir. Özellikle mimarlık, finans sektörü ve gazetecilik ile uğraşan kişilerde sıklıkla görülebilir. Hekim ve hasta işbirliği ile tedavisi mümkündür. Fibromiyalji nedir ve asıl tedavi yöntemleri nelerdir konusunda; klasik masaj, germe ve gevşeme eğilimleri tercih edilmektedir. Havalı hasta yatağı çeşitlerinin yanı sıra Derimarket’te satışa sunulan doğal koyun kürkünden, doğal yöntemlerle tabaklanarak elde edilen medikal yatak örtüsü ile uyku düzene koyup huzurlu bir uykuya kavuşabilirsiniz. Hakiki koyun kürkü, doğal yapısından dolayı stresi azaltılır, çeşitli uyku problemlerinin giderilmesine yardımcı olur. Uygun fiyata bulabileceğiniz havalı yatak fiyatlarını araştırırken, sitemizdeki medikal yatak örtüsü çeşitlerine göz atmayı unutmayın.

Sağlıklı Yaşam

Yatak Yarası Bakımı Nasıl Yapılır?

Hareketsizlik, yetersiz ve dengesiz beslenme, yetersiz sıvı alımı, idrar veya dışkı tutamama gibi hastalığa bağlı bu ve buna benzer faktörler, doktor gözetiminde tedavi altına alınmalıdır. Uzun süre yatağa bağımlı kalmaktan kaynaklanan derinin maruz kaldığı basıncın kontrol altına alınması, hastanın bulunduğu odanın ve vücut sıcaklığının düzenli olarak yönetilmesi, cildin nem dengesinin ayarlanması, yatma ve oturma pozisyonunun doğru yapılması gibi faktörler yatak yarasının oluşmaması ve bakımı için oldukça önemli faktörlerdir. Bu unsurları dikkate alarak hastanın bakımını gerçekleştirmeye özen gösterilmeli, daha ciddi problemler yaşanmadan doktora başvurulmalıdır. 

Yatak yarası bakımı, profesyonel olarak yara bakım eğitimi almış hekim veya hemşireler tarafından yapılmalıdır. Aksi takdirde hastanın yarasının olduğu bölgeyi ve hayatını tehdit edebilir. Bu uyguladığınız bakım ve tedavi yöntemleri hekim veya sağlık personeli gözetiminde olmalıdır. Yatak yaralarının diğer adıyla bası yarasının önlenmesi için alınması gereken tedbirler, bunların tedavisinden daha basit ve ekonomiktir. Bu nedenle bası yaralarının önlenmesi için öncelikle doğru bir eğitim şarttır. Hasta ve hasta yakınları, hastanede çalışan sağlık görevlileri bası yarasının oluşmasının nedenleri ve sonuçları ile ilgili gerekli eğitimleri almaları gerekir. Bu yatak yaralarını önlemek için en etkili yöntem ise sık sık hastanın pozisyonunu değiştirmektir. Bu hastaların, 2-3 saatte bir pozisyon değiştirmeleri yaralarının iyileşmesi bakımından büyük önem taşır. Tekerlekli sandalyeye bağımlı hastalarda ise her 2-3 saatte kaldırıp oturtmalı veya kendileri elleriyle kendilerini yükselterek bu bölgelerde kan dolaşımını sağlamalıdırlar. Hastanın deri ve yatak bakımı çok önemlidir. Hastanın derisi her gün sabunlu su ile silinmeli, özenle kurulanmalıdır. Bununla beraber, derinin kan dolaşımını ve direncini arttırmak amacıyla hastaya masaj uygulanmalı, yatak çarşafları temiz ve kuru olmalıdır. Hastanın altındaki yatak ve çarşafta kırışıklar olmamalıdır. Yatağa bağımlı hastalarda idrar ve dışkı sonrası temizlik de büyük önem taşır.

Bası yaralarının açılmasına sebep olabilecek anemi, vitamin eksiklikleri, yanlış yapılmış sargı ve tedavi, vücut direncini düşürecek hayati tehlike oluşturur. Bu durumlarda bir uzmandan destek almanız, gerekli tedavileri yapmanız gerekir. Yara oluşumunu önleyen birçok yatak, tekerlekli sandalyenin yanı sıra medikal yatak örtüsü ve medikal minderler de yatak yaralarının iyileşmesinde büyük fayda sağlar. Derimarket.net adresinde satışa sunulan bu ürünler, gerçek koyun kürkünden doğal yöntemlerle tabaklanarak elde edilmektedir. Uyku bozukluklarına da iyi gelen bu modeller sadece hastalar için değil depresyonda olanlar için de en doğal çözümdür. Siz de bu ürünleri satın almak için internet adresimizi ziyaret edebilir, istediğiniz ürünü uygun fiyata sipariş edebilirsiniz. 

Fibromiyalji Nasıl Tedavi Edilir 

Uyuma sonrasında dahi vücudun dinlenmemesi olarak nitelendirebileceğimiz fibromiyalji nasıl tedavi edilir konusunda öncelikle kişilerin doktoru ile iletişime geçmesi oldukça önemlidir. Öncelikle fibromiyalji nedir konusunda bilgi sahibi olunmalı. Fibromiyalji; kaslarda yoğun bir şekilde görülen ağrı ve vücudun aşırı halsiz olması gibi belirli etkiler ile gözlemlenebilen romatizmal bir rahatsızlıktır. Kişilerin yaşam standardını ise oldukça olumsuz bir şekilde etkiler. Bu hastalık tedavi edilmediğinde iş gücü kaybına neden olabilir. Ağrıları normalden daha fazla hissetmek, çarpıntı, depresyon hali ve uyku kalitesinde ciddi azalma olması gibi belirtileri var. Nedenlerine bakacak olursak özellikle depresyon hastalarında, çalıştığı işten memnun olmayan kişilerde ve 25-55 yaş arasında bulunan kadınlarda sıklıkla görülür. Stresli işlerde çalışan kişilerde de ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Fibromiyalji nasıl tedavi edilir konusunda ise istikrarlı olmak öncelikli olarak önem taşımaktadır. Kişilere bağlı olarak ise tedavi seçenekleri değişiklik göstermektedir. Bölgesel enjeksiyonlar, sıcaklık ajanları, germe gevşeme eğilimleri, doku masajı ve klasik masaj birtakım yöntemler arasındadır. Bunun yanı sıra manipülasyon, proloterapi ve germe-gevşeme etkinlikleri de tedavi yöntemlerindendir. İş günü sonrasında haftada en az 3 kez spor yapmaya vakit ayırmak şart. Özellikle uzun saatler masa başında hareketsiz bir şekilde çalışan kişilerin spor yapması oldukça önemli. Çünkü hareketsiz kalmak kas gelişimini oldukça etkilemekte. İlaç tedavisinde ise hasta eğilimleri önem kazanıyor. Ayakta uzun süre durma ya da uzun süre oturma, uzun süre yazı yazma ve ağırlık kaldırma gibi durumlar nedeni ile şikayetler daha çok artacaktır. Ancak yapılan germe ve gevşeme hareketleri sonrasında ağrı döngüsü de kırılmış olur. Sıcak tedaviler, elektrik simülasyonları ve masaj gibi fizik tedavi için yapılan uygulamalar neticesinde tedavi gerçekleşir. Bu konuda istikrarlı davranılması ve düzenli spora devam edilmesi 

Bası Yarası Oluşumu Medikal Koyun Postuyla Ortadan Kalkıyor

Yatak yarası, uzun süre yatağa bağlı kalan veya engelli ve yatak hastalarda görülen erken müdahale edilmezse ölümcül tehlikesi olan hastalıklardan biridir. Bası yarası nedir? Nasıl oluşur? Bası yarası, yatmak zorunda olan ve uzun yıllar boyunca aynı yerde hayatını geçiren hastalar, aradan geçen zamanla beraber birçok rahatsızlık yaşamaya başlarlar. Bunların içinde en korkutucu olanı ise bası yarası adı verilen hastalıktır. Çünkü bu yara, ilerleyen zaman ile beraber oldukça kötü bir hale gelmekte ve hastanın vücudu üzerinden farklı büyüklükte yaraların açılmasına neden olmaktadır. Bu hastalık, basınç ile alakalı bir rahatsızlıktır. Hastanın vücudundaki herhangi bir bölge sürekli aynı oranda basınç ile karşılaştığı zaman, buraya belli bir süre sonra kan gitmez. Kan gitmediği için de oradaki dokular bozulmaya başlar ve zamanla yaraya dönüşür. Bu hastalığa kimi zaman yatak yarası kremi bile fayda sağlamaz, acil bir müdahale gerektirir. Yatak yarasını engellemenin en etkili yolu ise medikal koyun postu kullanmaktır. İnsan sağlığına sayısız faydaları olan medikal yatak örtüsü, sadece yatalak hastalar için değil, bebek gelişimi, uyku düzensizliği, depresyon, fibromiyalji hastalığı gibi birçok hastalığın tedavisinde büyük fayda sağlar. Medikal yatak örtüsü, gerçek koyun kürkünden bitkisel tabaklama yöntemiyle tabaklanarak üretilmektedir. Yarı organik bir yapıya sahip koyun kürkünden üretilen medikal yatak örtüsünün insan sağlığına faydalı bilimsel araştırmalar sonucunda kanıtlanmış bir gerçektir. Özellikle yatağa bağımlı hastalar için ideal olan bu ürünler, vücut ısısını dengede tutar nem oluşumunu engeller, vücutta oluşan basınç farkının azalmasında da büyük etki sağlar. 

WhatsApp Sipariş
Çalışma Saatlerimiz
Hafta İçi 09.00 - 18.30